Mobiel kledingconcept Suittruck failliet

Mobiel kledingconcept Suittruck failliet

Na zes jaar is het doek gevallen voor Suittruck. Het bedrijf, dat met trucks door het land reed om kleding op maat aan te meten en te verkopen, is failliet verklaard.

De voormalige RetailRookie werd opgericht door Rutger Vlaming. De coronacrisis gaf zijn bedrijf de genadeklap, zegt hij tegen RTL Nieuws. "Daardoor trok onze investeerder zich terug, en hadden we niet meer de beschikking over de lange adem die nodig was. Ik kan daar niet veel over zeggen, maar van een 2-0 voorspong kwamen we zo op een enorme achterstand." Bovendien was er door het thuiswerken minder vraag naar zakelijke kleding.

Suittruck was actief in Nederland en België. Maar Vlaming had ook plannen om naar de VS te gaan, zei hij vlak voor de coronacrisis nog tijdens Stores That Wow.

Reacties 2


Chris Van Wesemael 13 apr, 10:51

Actief in België?? Dan toch totaal onder de radar. Maar over de kern van de zaak: Corona zou net voor een mobiel concept een zegen moeten zijn aangezien heel veel winkels noodgedwongen de deuren moesten sluiten. Het is een boost geweest voor bv maaltijdbezorgers. Corona wordt tegenwoordig al te makkelijk als flauw excuus gebruikt. Had Corona dan geen, soms negatieve, impact? Toch wel. Maar in de meeste gevallen was het slechts een accelerator die bedrijven met grote onderliggende problemen gewoon iets sneller over de rand heeft geduwd.


Reinder Koornstra 12 apr, 18:57

Naar de US?
Ook dames?
Dure plannen vlak voordat je failliet bent?
Allemaal verhalen met maar één doel: Investeerders interesseren! Maar die kennen deze verhalen natuurlijk al!
Dit was een bescheiden bedrijf, maar deed HEMA niet hetzelfde?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!