Plus verkoopt acht winkels aan Boni

Plus verkoopt acht supermarkten aan Boni. De verkoop was een voorwaarde van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) voor de fusie van Plus en Coop.

De ACM bepaalde eind vorig jaar dat in twaalf plaatsen winkels van de hand moeten worden gedaan omdat er door de fusie anders te weinig concurrentie in de buurt is. Plus zet nu de eerste stap. De acht winkels die een Boni worden, staan in Harmelen, Hollandscheveld, Ruurlo, Stolwijk, Terborg, Wehl, Groot-Ammers en Ravenstein. De ACM moet de deal met Boni formeel nog goedkeuren.

De vier winkels waarvoor nog een koper moet worden gevonden, bevinden zich in Rolde, Wekerom, Uddel en op Vlieland. Dit proces loopt nog, meldt Plus.

Door de fusie verdwijnt de naam Coop uit het straatbeeld. Dit jaar worden zo'n zeventig winkels omgebouwd, die in het Friese Heeg was vorige week de eerste. Voor de ombouwoperatie wordt zo'n drie jaar uitgetrokken. Met zo'n 550 winkels is de nieuwe combinatie na Albert Heijn en Jumbo de derde grootste supermarktketen van het land.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!