Oprichters VanMoof willen dagelijkse leiding uit handen geven

Het Nederlandse e-bikemerk VanMoof gaat op zoek naar iemand van buiten voor de dagelijkse leiding. Die moet het bedrijf klaarstomen voor een beursgang binnen drie tot vijf jaar. Dat bevestigt mede-oprichter Taco Carlier aan het FD.

Het in 2009 opgerichte VanMoof, dat de laatste jaren zo'n 160 miljoen euro bij investeerders ophaalde, groeit snel. Zo steeg de omzet van tien miljoen in 2018 naar zo'n negentig miljoen euro vorig jaar. Maar dat gaat gepaard met dieprode cijfers. Volgens het FD bedroeg het verlies vorig jaar 75 miljoen euro. Daarnaast kampt het merk volgens de krant met veel mankementen aan verkochte fietsen en maandenlange wachttijden voor leveringen en reparaties.

"Het heeft mij overvallen wat er allemaal bij komt kijken om van een scale-up een grote, soepel draaiende machine te maken", zegt Taco Carlier, die samen met zijn broer Ties het bedrijf oprichtte. "Het gemotiveerd houden van medewerkers tijdens de lockdowns, het opzetten van een finance-afdeling, de personeelszaken goed regelen met beoordelingsgesprekken en een loongebouw, een opleidingsprogramma voor onze fietsenmakers, dat is allemaal niet makkelijk gebleken."

Taco Carlier zegt dat hij samen met zijn broer wel eindverantwoordelijk blijft. "We zoeken een president. Ties en ik blijven ceo. Maar we willen ons concentreren op de productontwikkeling en op het uitwerken van onze visie."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!