'Franchisewet zorgt voor betere overlegstructuur'

De franchisewet leidt tot een betere overlegstructuur, maar er is nog zeker ruimte voor verbetering. Dat blijkt uit een onderzoek van het Vakcentrum onder franchisenemersverenigingen.

De wet is sinds 1 januari 2021 van kracht en moet franchisenemers meer bescherming bieden. Zo zijn de franchisegevers en -nemers verplicht om elkaar voorafgaand en tijdens de overeenkomst goed te informeren. Bovendien hebben franchisenemers instemmingsrecht bij belangrijke wijzigingen en krijgen ze meer ruimte voor ondernemerschap nadat de overeenkomst is beëindigd.

De franchisegevers hebben over het algemeen een grote betrokkenheid bij het functioneren van de franchisenemersvereniging, blijkt uit het onderzoek van de brancheorganisatie. Zo krijgen verenigingen bijvoorbeeld een financiële bijdrage. Wat nog niet goed gaat: de verenigingen worden zelden betrokken bij het opstellen van het zogenoemde preconctractuele informatiedocument, waarin alle informatie staat voor aspirant-franchisenemers. Een op de vier verenigingen heeft geen idee wat hierin staat.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!