Decorette: plannen voor Duits avontuur in de ijskast

Decorette ziet voorlopig af van uitbreiding naar Duitsland. De woonwinkelketen vindt de economische situatie te onzeker, zegt formulemanager Angela van Dongen tegen RetailTrends.

In januari 2020 kondigde Decorette de stap naar Duitsland aan. Een masterfranchiser zou onder de naam Homed daar winkels gaan openen, maar de coronapandemie gooide roet in het eten.

Begin dit jaar pakten de twee partijen de draad weer op. "In de veronderstelling dat we het ergste achter ons hadden gelaten", zegt Van Dongen. Maar in februari brak de oorlog in Oekraïne uit, met een hogere inflatie tot gevolg. De economische groei in Duitsland valt dit jaar waarschijnlijk veel lager uit dan verwacht.

Pas op de plaats
"We hebben daarom voor nu pas op de plaats gemaakt en richten ons beiden op onze corebusiness in Nederland en Duitsland. We pakken de draad weer op als de rust enigszins is teruggekeerd", aldus Van Dongen. Ze durft niet te voorspellen wanneer de eerste Homed-winkel de deuren zal openen, maar ze verwacht dat het dit jaar niet meer gebeurt.

Decorette heeft zo'n vijftig winkels in Nederland en viert dit jaar het vijftigjarig bestaan. Van Dongen benadrukt dat de formule, met een nieuw concept, hier goed draait. "We gaan er nog steeds vanuit dat we dit succes ook in Duitsland kunnen evenaren, maar de tijd zit even tegen."

Reacties 1


Leonard Van Liere 2 mei, 17:39

Upgrading naar een nieuwe naam zou geen overbodigheid zijn. Jonge mensen en de naam decorette pfffff……

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!