Ex-ceo Booking.com president bij VanMoof

Voormalig ceo Gillian Tans van Booking.com gaat samen met oprichters Ties en Taco Carlier e-bikemerk VanMoof leiden. Ze investeerde eerder al in het Nederlandse bedrijf.

Tans neemt per direct de nieuwe rol van president op zich. Ze zal het managementteam van het bedrijf aansturen en houdt toezicht op de bedrijfsactiviteiten. De broers Carlier blijven ceo en concentreren zich op de langetermijnstrategie. Ties richt zich op productinnovatie, Taco legt zich toe op de wereldwijde bedrijfsstrategie.

Tans werkte negentien jaar bij Booking.com. Ze begon er in 2002 als operationeel directeur. In 2016 werd ze ceo. Na drie jaar werd ze vervangen door Glenn Fogel, die al ceo van de holding was. Tans was tot december vorig jaar voorzitter van Booking.com.

Het in 2009 opgerichte VanMoof, dat de laatste jaren zo'n 160 miljoen euro bij investeerders ophaalde, groeit snel. Zo steeg de omzet van tien miljoen in 2018 naar zo'n negentig miljoen euro vorig jaar. Maar dat gaat wel gepaard met dieprode cijfers. Volgens het FD bedroeg het verlies vorig jaar 75 miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!