Peerby haalt miljoenen op en maakt winst

Deelplatform Peerby heeft 2,3 miljoen euro opgehaald bij investeerders. Met de kapitaalinjectie wil het platform verder groeien in middelgrote Nederlandse steden en uitbreiden naar het buitenland. 

De kapitaalinjectie is afkomstig van een Nederlandse en een Canadese investeringsmaatschappij, plus bestaande aandeelhouders en crowdfunders. Een groot deel van de crowdfunders die in 2017 een lening verstrekten aan het deelplatform, koos er nu voor om de lening om te zetten in aandelen. Ceo Daan Weddepohl: “Dit bevestigt dat iedereen staat te springen om een alternatief voor de wegwerpeconomie. Nu we, naast duurzaam, ook eindelijk rendabel zijn, is de tijd rijp om delen mainstream te maken.”

Het platform is voor het eerst sinds de oprichting tien jaar geleden winstgevend. Volgens Peerby is dit toe te schrijven aan een grote wijziging in het verdienmodel: sinds 2019 werkt het platform met betaalde lidmaatschappen. Sindsdien ging het hard: in 2020 groeide de omzet met 200 procent, in 2021 steeg deze met 222 procent. Ook steeg het aantal gebruikers van het platform, naar eigen dankzij de mond-tot-mondreclame van enthousiaste ‘leners’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!