Winnaar/verliezer van de week: 123inkt.nl en Wovar

Winnaar/verliezer van de week: 123inkt.nl en Wovar

Retail kent succesverhalen en mislukkingen, iedere dag weer. RetailTrends licht elke vrijdag een winnaar en een verliezer uit, gebaseerd op het nieuws van de afgelopen week. Met deze keer: 123inkt.nl en Wovar.

Winnaar: 123inkt.nl

"Wat zie je er lekker uit vandaag." "Nee, ik wil geen thee maar wel een wijntje drinken bij jou thuis." Dat soort opmerkingen maakte een trainer bij 123inkt.nl naar een medewerkster van de klantenservice. En dit waren dan, nou ja, de mildere varianten. Ook raakte hij haar aan. Dat kon niet door de beugel, oordeelde het bedrijf. De trainer werd in april dit jaar op staande voet ontslagen. De man ging daar niet mee akkoord. Dit gedrag paste volgens hem bij de ‘informele bedrijfscultuur’. Hij wilde zijn baan terug. En als hij dan toch moest vertrekken, dan wilde hij een transitievergoeding en een extra vergoeding van 35 duizend euro.

De rechter gaf de trainer op één punt gelijk. Ontslag op staande voet kan niet. Daarvoor treuzelde 123inkt.nl te lang. Maar de man krijgt zijn baan niet terug. Seksueel overschrijdend gedrag is voldoende reden om de arbeidsovereenkomst te ontbinden. De man kan ook naar de vergoedingen fluiten.

Verliezer: Wovar

Sinds 2017 ging het Jesse Keizer en zijn ijzerwebwarenwinkel Wovar voor de wind. Het bedrijf groeide zo hard dat het drie keer verhuisde. De magazijnen bleken steeds al snel te klein. Maar deze week werd Wovar ineens geconfronteerd met tegenslag. Het hoofdkantoor met het belangrijkste magazijn werden door brand verwoest. De bestellingen moesten noodgedwongen 'on hold' worden gezet. "Heel heftig en treurig, we zijn er kapot van", meldt Wovar op de website. Keizer ging echter niet bij de pakken neerzitten. Hij ging op zoek naar zo'n 1500 vierkante meter loodsruimte in Groningen, zodat de klanten snel weer kunnen worden bediend. En die vond hij, niet ver van de huidige locatie. "Naar verwachting kunnen de eerste orders in de loop van komende week al de deur uit!" Verliezer, maar toch ook een beetje winnaar. Hulde Jesse.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in