Bakker.com komt in Franse handen

Bakker.com komt in Franse handen

Groenverkoper Bakker.com komt in Franse handen. Het in Lisse gevestigde bedrijf, dat een maand geleden failliet ging, wordt overgenomen door branchegenoot Willemse France.

Voor Bakker.com viel op 24 mei het doek. Het bedrijf kwam naar eigen zeggen in de problemen door 'zeer fors omzetverlies' na de opheffing van de coronamaatregelen. In 2018 werd Bakker.com ook al failliet verklaard, maar maakte toen snel een doorstart.

"Willemse France neemt de e-commerce activiteiten van Bakker.com over", meldt curator Emile ten Berge in een verklaring. "De logistieke afwikkeling van deze activiteiten zal met ingang van heden plaatsvinden vanuit de hoofdvestiging van Willemse France in Lille (Frankrijk)." Of daarmee het dc van Bakker.com in Lisse verdwijnt, is niet duidelijk. De curator wil geen toelichting geven. Ook is niet bekend wat er met de negentig medewerkers van het bedrijf gebeurt.

Bakker.com levert aan consumenten in acht landen en is daarmee naar eigen zeggen Europees marktleider. "De omzet was vorig jaar drie keer groter dan die van Willemse", staat op de site van Bakker.com. Willemse zegt in Frankrijk de nummer 1 te zijn op het gebied van online plantenverkoop, "met een omzet van meer dan tien miljoen euro".

Bakker.com en Willemse zijn bekenden van elkaar. "Tot medio jaren negentig werkten de aandeelhouders van de voorloper van Bakker.com en Willemse France intensief samen", staat op de site van Bakker.com. Het is de bedoeling dat de webshop snel weer opengaat.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!