Bakker.com leed al jaren forse verliezen

Bakker.com leed al jaren forse verliezen

Groenverkoper Bakker.com die eind mei failliet ging, leed al jaren forse verliezen. Dat blijkt uit het faillissementsverslag van de curator. Het in Lisse gevestigde bedrijf is inmiddels overgenomen door de Franse branchegenoot Willemse.

Bakker.com ging in 2018 ook al op de fles en maakte toen snel een doorstart. Dat leidde niet tot zwarte cijfers. Het jaar erna ging er een verlies van ruim 23 miljoen de boeken in op een omzet van iets meer dan 58 miljoen euro. In de coronajaren 2020 en 2021, met miljoenen minder omzet, bedroeg het verlies respectievelijk 10,3 en 11,2 miljoen euro.

Voor Bakker.com viel op 24 mei dit jaar opnieuw het doek. Het bedrijf sprak van 'een aanhoudend en zeer fors omzetverlies' na de opheffing van de coronamaatregelen. Consumenten gaven hun geld liever uit in de horeca of in fysieke winkels. De omzet van Bakker.com halveerde, terwijl de voorjaarsverkoop juist zo belangrijk is voor de groenbranche.

Een maand na het faillissement werd Bakker.com overgenomen door Willemse France. De operatie zal worden verplaatst naar Lille. Of daarmee het dc van Bakker.com in Lisse verdwijnt, is niet duidelijk. De curator wilde geen toelichting geven. Ook is niet bekend wat er met de 95 medewerkers van het bedrijf gebeurt. Op de webshop van Bakker.com staat dat de verkoop deze week wordt hervat.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!