Woonmerk Riverdale failliet verklaard

Woonmerk Riverdale failliet verklaard

Het Nederlandse woonmerk Riverdale is maandag failliet verklaard. Dat meldt Cees Advocaten, het bureau waar de aangestelde curator Bruno Tideman werkzaam is.

Het faillissement volgt nadat het familiebedrijf donderdag al uitstel van betaling kreeg. De leveringen aan consumenten en aangesloten winkels gaan voorlopig gewoon door. Ook de webshop blijft geopend. Een woordvoerder van curator Tideman noemt de coronacrisis en de sterk gestegen inkoopprijzen als mogelijke oorzaken. De curator onderzoekt de mogelijkheden van een doorstart. Verschillende partijen zouden geïnteresseerd zijn.

Riverdale maakte eind vorig jaar nog bekend Nederlands Merkgoed (NMG) als nieuwe investeerder te hebben binnengehaald. Directeur Marcel Bregman zei toen al dat het bedrijf twee zware jaren achter de rug had. "We hadden daarbij te veel hooi op onze vork genomen, waardoor we focus verloren, met omzetdaling als gevolg." Bregman wil zelf niet reageren op het faillissement en verwijst door naar de curator.

Riverdale werd in 1991 opgericht door de familie Ten Bos, die nog altijd een grote rol speelt bij het merk. Naast NMG stelde ook de oprichtersfamilie vorig jaar extra kapitaal beschikbaar. Het merk heeft naast de eigen webwinkel internationaal zo'n duizend verkooppunten. 

Reacties 3


T G 29 jun, 18:36

Ze waren en zijn veel te duur!
Je vind het in alle Intra tuinen!


Loes Konings-van Seggelen 29 jun, 15:43

Zonde van een mooi merk, goede herinneringen veel van verkocht crediteur 72003 totdat ze met pakketen en eigen kasten begonnen, toen hebben we afscheid genomen. 4e etage Trademart Utrecht altijd een mooie uitnodige stand. Heb nog wat kerstspullen die ik als etalage materiaal gebruik, altijd mooi.


Auke De Jong 28 jun, 23:40

dit is wat een probleem in de economie

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!