Boeren blokkeren distributiecentra supermarkten

Boeren blokkeren distributiecentra supermarkten

Protesterende boeren hebben op diverse plekken distributiecentra van supermarkten geblokkeerd. De acties zijn gericht tegen de stikstofplannen van het kabinet.

Zo zijn boeren maandagochtend met trekkers actief rond distributiecentra van Jumbo in Nieuwegein (foto boven), Beilen, Woerden, Veghel en Raalte. Ook dc's van Albert Heijn in Zaanstad, Geldermalsen en Zwolle zijn geblokkeerd.

Bij Boni in Nijkerk en bij Lidl in Oosterhout en Heerenveen zijn ook blokkades. Ook staan er trekkers voor de ingang van de dc's van Aldi in Deventer en Heerenveen. Boeren hadden protestacties aangekondigd, maar het was niet bekend waar ze zouden worden gehouden.

Blokkades 'onacceptabel'
Brancheorganisatie CBL roept de boeren op de blokkades per direct op te heffen. "Deze blokkades zijn onacceptabel." Het CBL wijst erop dat de boeren een conflict met de overheid hebben en niet met supermarkten.

De brancheorganisatie zegt dat supermarkten er alles aan doen om de winkels bevoorraad te houden. Als blokkades aanhouden, zou het er volgens het CBL toe kunnen leiden dat de dagelijkse boodschappen niet meer gedaan kunnen worden. Ook waarschuwt de organisatie dat mogelijk dagverse producten moeten worden vernietigd omdat leveranciers die niet kunnen aanleveren.

Het CBL roept politie en justitie op stevig in te grijpen en blokkades op te heffen. "Het CBL beraadt zich intussen op vervolgstappen."

Reacties 1


Steven barneveld 5 jul, 00:12

Dit conflict heeft alles te maken met de supermarkten.
Een eerlijke prijs betekent de mogelijkheid tot kleinschalige landbouw en veeteeld.
Boeren worden uitgebuit ten laste van alle quote 500 supermarkteigenaren die wel degelijk hun kop in de grond steken voor hun mede verantwoordelijkheid.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!