Roland Kahn openhartig over zijn leven, liefdes en werk in autobiografie

Dit najaar verschijnt bij RetailTrends Media de autobiografie van CoolCat-oprichter Roland Kahn. In het boek Kahn – Mijn leven, mijn liefdes, mijn werk vertelt Roland Kahn aan RetailTrends-redacteur Reinilde van Ekris zijn eigen verhaal. Het resultaat is een spraakmakend en intrigerend zelfportret, vol verhalen die hij nooit eerder vertelde.

De 70-jarige Kahn blikt terug op zijn avonturen als beginnend ondernemer en de kleurrijke retailloopbaan die daarop volgde. Ook zijn allereerste activiteiten als vastgoedeigenaar en investeerder, die de basis vormden van het huidige Cool Investments, komen aan bod.

Mr. CoolCat is daarnaast openhartig over zijn persoonlijke sterktes en zwaktes, zijn inspiratiebronnen, zijn stevige maatschappelijke opvattingen en ook zijn valkuilen. In het boek komen verschillende mensen uit Kahns directe omgeving aan het woord.

Zo spreken onder anderen zijn drie kinderen, oud-commissarissen Dries van de Beek en Jan Kessels en ondernemer Bas Smit onverhuld over hun relatie en samenwerking. Kahn is daarnaast zeer openhartig over de ziekte waaraan hij de laatste jaren leed. Zijn genezing was de directe aanleiding voor het optekenen van zijn verhaal. 

Opvallend openhartig
Iedereen die in het boek aan het woord komt is opvallend openhartig. Reinilde van Ekris heeft als redacteur van RetailTrends veel ondernemers geïnterviewd. "Maar nog nooit heb ik de hoofdpersoon en zijn directe inner circle zo onverbloemd horen praten over wat hen bezighield en -houdt. Het heeft geleid tot een verhaal dat een fascinerend beeld geeft van het hoofd en hart van een van de opvallendste ondernemers uit ons land.''

Cool Investments
Roland Kahn heeft een lange en indrukwekkende loopbaan in de retailsector op zijn naam staan. Zijn retailimperium omvatte op het hoogtepunt 6000 medewerkers en 600 winkels. De modewinkels maken deel uit van Cool Investments, dat verder bestaat uit een vastgoed- en investeringstak. Sinds 2021 is de dagelijkse leiding in handen van Jonathan Kahn, Joshua Kahn en Jaco Scheffers.

Kahn begon bij de Bijenkorf in Amsterdam en opende in 1979 zijn eerste CoolCat-winkel. CoolCat groeide uit tot een kinder- en tienerkledingketen met meer dan honderd winkels in Nederland, België, Frankrijk en Luxemburg. Na het faillissement in 2019 startte de formule door als webshop voor kinderkleding. 

MS Mode is met meer dan 220 winkels actief in Nederland, België, Frankrijk en Spanje. America Today heeft 70 winkels in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg.

Opbrengst voor Antoni van Leeuwenhoek
De netto-opbrengst van Kahn – Mijn leven, mijn liefdes, mijn werk is bestemd voor het Antoni van Leeuwenhoek. Kahn is als donateur nauw betrokken bij dit ziekenhuis en ondersteunt de NIVEC-trial: een driejarig onderzoek waarbij mensen met melanoomkanker voorafgaand aan hun operatie worden behandeld met het koortslipvirus en het medicijn nivolumab. Hoofdonderzoeker is dr. Alexander C.J. van Akkooi. 

Kahn – Mijn leven, mijn liefdes, mijn werk is vanaf dit najaar verkrijgbaar bij de (online) boekhandels en via www.vd.nl

Reacties 1


Leonard Van Liere 22 aug, 19:26

Lijkt een aardig boek te zijn geworden. Maar vrienden willen graag vrienden blijven en ik ben toch bang dat het een applausboek is geworden. De schrijver heeft het o.a. over "directe inner circle" en bij zo'n kreet heb je wel een teiltje nodig.
"Mensen uit zijn directe omgeving" klinkt natuurlijk niet gewichtig genoeg voor de schrijver, ach ja

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!