'Schade boerenacties voor supermarkten 30 tot 45 miljoen’

De acties van boeren voor distributiecentra van supermarkten kosten de ketens 30 tot 45 miljoen euro. Dat meldt brancheorganisatie CBL. Veel bederfelijke producten konden door de blokkades niet vervoerd worden en moesten worden afgeschreven. 

Het gaat om tonnen aan voedsel, zegt het CBL tegen persbureau ANP. Lege schappen bij verse producten (brood, groente, fruit, melk en eieren bijvoorbeeld) konden tijdens de blokkades niet worden gevuld. Tijdens de protesten begin juli, waarbij boeren met trekkers bij de dc’s van supermarkten stonden, liep de schade voor de supermarkten al snel op. 

"Normaal heb je bij die versproducten relatief weinig verspilling vanwege de hoge omloopsnelheid, maar als je één dag hebt dat je het niet kunt bezorgen kun je het niet meer verkopen", aldus directeur Marc Jansen. Het niet kunnen aanleveren van de versproducten zorgde volgens hem voor het wegvallen van de helft van de dagomzet. 

Reacties 1


Jasper . 22 jul, 11:07

Ze hebben in ieder geval bewezen dat ze een grote bedreiging zijn voor onze voedselvoorziening. Of was het de bedoeling om te laten zien dat ze juist verantwoordelijk ervoor waren? Het is allemaal erg verwarrend. /s

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!