Starbucks stelt nieuwe ceo aan

Starbucks stelt nieuwe ceo aan

Laxman Narasimhan is per oktober benoemd als nieuwe ceo van Starbucks. Howard Schultz geeft het stokje officieel gezien pas in 2023 over; in de tussentijd blijft hij de kar trekken als interim-ceo. 

Narasimhan komt per april 2023 aan het roer te staan van de koffieketen, zodra hij ook toetreedt tot de raad van bestuur. De overbruggingsperiode van een half jaar gaat hij gebruiken om samen met Schultz een hervormingsplan voor het bedrijf vorm te geven. 

Eerder werkte Narasimhan voor PepsiCo en productfabrikant Reckitt Benckiser (o.a. bekend van Durex). Schultz: "Hij is een strategische en transformationele leider met brede ervaring in het bouwen van krachtige consumentenmerken. Hij is de leider die we zochten."

Dit voorjaar stelde Starbucks dat het nastreven van milieudoelen het hoogst op de agenda stond voor dit jaar. Inmiddels zijn daar een paar uitdagingen van formaat bijgekomen. Zo is er in groeimarkt China sprake van cafésluitingen door strikte coronamaatregelen. In thuisland Amerika is het bedrijf verwikkeld in strubbelingen rondom vakbondsverkiezingen
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!