Russische discounter Mere sluit Belgisch filiaal

Russische discounter Mere sluit Belgisch filiaal

De Russische supermarktketen Mere sluit half oktober zijn enige Belgische filiaal. De winkel in Opwijk, in Vlaams-Brabant, is dan amper vier maanden open geweest.

"Commercieel bleek deze onvoldoende rendabel", legt de discounter uit op Facebook. Mere voegt eraan toe dat het nog steeds van plan is om tien winkels in België te openen: in Brussel, Antwerpen, Gent, Brugge en Leuven.

Mere is naar eigen zeggen tot twintig procent goedkoper dan Aldi en Lidl. Leveranciers brengen hun producten zelf naar de winkel en worden alleen betaald voor wat er daadwerkelijk wordt verkocht. De winkels zien er daarnaast sober uit.

De gemeente Opwijk had vergeefs geprobeerd de komst van Mere tegen te houden. Gezien de Russische inval in Oekraïne voelde het niet goed om een Russische keten in de gemeente te hebben, zei burgemeester Inez De Coninck. Ze reageert dan ook opgelucht op de sluiting.

"Ik ben hier absoluut niet rouwig om", is te lezen bij de VRT. "Al vind ik de sluiting wel frappant want de prijzen in deze supermarkt zijn wel effectief een stuk lager."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!