Groei Russische discounter MyPrice stagneert

Groei Russische discounter MyPrice stagneert

De Russische supermarktketen MyPrice kan niet aan zijn eigen verwachtingen voldoen. Het bedrijf wilde voor het einde van het jaar nog flink uitbreiden, maar dat blijkt de stagneren, zo zocht het Belgische Gondola uit.

MyPrice, voorheen bekend als Mere, sprak eerder dit jaar zijn ambitie uit om 10 winkels in België te openen voor het einde van het kalenderjaar. Ook zou het bedrijf graag filialen openen in Duitsland en Frankrijk. De Russische discounter stuit echter op verschillende tegenslagen, meldt het Belgische platform.

Allereerst zouden lokale overheden nieuwe openingen blokken. Daarnaast blijkt dat de discounter geen aanvragen heeft ingediend voor plaatsen waarvan het bedrijf zei dat het zich daar wilde vestigen. Gondola stelt dat het bedrijf in het verleden ook grote plannen had, die vervolgens niet werden waargemaakt

Voedselautoriteit
De discounter heeft in België daarnaast ook nog problemen met het federale voedselagentschap. Het bedrijf voldoet niet aan de eisen van hygiëne en etikettering. Dit was bij voorganger Mere eveneens een probleem.

My Price heeft momenteel 4 winkels in België. De stap naar België was een logische, omdat voorganger Mere zich in West-Europa ook voornamelijk in België bevond. Of het bedrijf plannen heeft om de stap naar Nederland te maken is niet bekend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!