Jumbo-topman Van Eerd nog vast voor verhoor

Jumbo-topman Van Eerd nog vast voor verhoor

Jumbo-topman Frits van Eerd zit nog steeds vast voor verhoor in een groot witwasonderzoek. Van de negen verdachten is alleen een man van 33 uit Drenthe vrijgelaten, meldt het Openbaar Ministerie.

De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD en de politie vielen dinsdagmorgen het huis van Van Eerd in Heeswijk-Dinther binnen. Dat gebeurde in het kader van een groot witwasonderzoek, waarbij negen verdachten uit Drenthe en Noord-Brabant zijn aangehouden. Een 58-jarige man uit de Drentse gemeente Aa en Hunze geldt als hoofdverdachte.

Dat Van Eerd een van de verdachten is, meldden bronnen woensdag aan het FD. Het werd later ook door een bron bevestigd aan NRC. Het OM gaat niet in op namen. Jumbo wil tot nu toe alleen kwijt dat er in het kader van het onderzoek vragen worden gesteld aan Frits van Eerd. De supermarktketen bevestigt niet dat hij vastzit. Wel meldt Jumbo dat Van Eerd afwezig is en dat de dagelijkse bedrijfsvoering van Jumbo gewaarborgd is door het directieteam.

De hoofdverdachte is een autohandelaar die actief was in de motorcrosswereld. Van Eerd geldt als groot auto- en motorsportliefhebber. Volgens het OM zouden geld en goederen zijn witgewassen. Dat zou zijn gebeurd via transacties in onroerend goed, autohandel, onverklaarbare contante stortingen en sponsorcontracten in de motorsport. Daarnaast is er een verdenking van btw-fraude in de autohandel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!