Jumbo-topman Van Eerd vrijgelaten, nog wel verdachte

Jumbo-topman Van Eerd vrijgelaten, nog wel verdachte

Jumbo-topman Frits van Eerd is zondag vrijgelaten, maar wordt nog steeds gezien als verdachte in een groot witwasonderzoek. De dagelijkse bedrijfsvoering van de supermarktketen 'wordt ook de komende tijd onverkort gewaarborgd door het directieteam', zo meldt Jumbo in een statement.

Jumbo spreekt in de korte verklaring van een 'heftige periode voor iedereen'. De komende dagen wordt de ontstane situatie intern besproken. 'Wij verwachten binnenkort met meer informatie te komen.’ 

De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD en de politie vielen vorige week het huis van Van Eerd in Heeswijk-Dinther binnen. Dat gebeurde in het kader van een groot witwasonderzoek, waarbij negen verdachten uit Drenthe en Noord-Brabant zijn aangehouden. Een 58-jarige man uit de Drentse gemeente Aa en Hunze geldt als hoofdverdachte. Hij zit als enige nog vast.

De in totaal negen betrokkenen worden door het OM verdacht van het witwassen van geld en goederen. Dat zou zijn gebeurd via onroerend goed, autohandel, onverklaarbare contante stortingen en sponsorcontracten in de motorsport. Ook is er een verdenking van btw-fraude in de autohandel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!