Dick Boer voorgedragen als president-commissaris bij Just Eat Takeaway

Voormalig Ahold Delhaize-topman Dick Boer gaat waarschijnlijk toezicht houden bij Just Eat Takeway. Hij is voorgedragen als voorzitter van de raad van commissarissen bij de maaltijdbezorger.

Boer (65) nam 1 juli 2018 afscheid als ceo van Ahold Delhaize, waar hij werd opgevolgd door Frans Muller. Sinds 2011 stond hij aan de leiding van Ahold en na de fusie met de Belgische branchegenoot in 2016 bleef hij het concern leiden. In totaal was hij twintig jaar actief binnen het supermarktbedrijf. Boer is op dit moment niet-uitvoerend bestuurder bij Nestlé, Shell en SHV. 

Als de aandeelhouders akkoord gaan met de benoeming wordt Boer de opvolger van Adriaan Nühn. De Nederlander stapte in mei op, nadat veel aandeelhouders hadden laten weten dat ze tegen zijn herbenoeming zouden stemmen. Ze achtten hem medeverantwoordelijk voor de tegenvallende resultaten bij het bedrijf. 

De raad van commissarissen heeft ook twee nieuwe leden voor de raad van bestuur voorgedragen. Het gaat om Andrew Kenny als chief commercial officer en Jörg Gerbig als chief operating officer. Kenny was onder meer managing director bij Just Eat UK en tijdelijk coo. Hij verving Gerbig, die zich tijdens een evenement van het bedrijf zou hebben misdragen. Na onderzoek kon hij weer terugkeren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!