Ton van Veen gaat tijdelijk Jumbo leiden

Voormalig financieel topman Ton van Veen gaat voorlopig de directie van supermarktketen Jumbo leiden. Hij volgt algemeen directeur Frits van Eerd op die anderhalve week geleden tijdelijk terugtrad, omdat hij verdachte is in een groot witwasonderzoek.

Van Veen was tot februari cfo bij Jumbo. Na achttien jaar verruilde hij die functie voor een plek in de raad van commissarissen (rvc). Als gedelegeerd commissaris gaat hij nu de directie van Jumbo aansturen. Dat betekent dat hij lid blijft van de rvc en er tijdelijk een taak bijkrijgt.

Colette Cloosterman-van Eerd zal als gedelegeerd commissaris de verbindende rol vervullen tussen de organisatie, de rvc en de familie. Zij neemt daarnaast tijdelijk de rol van Van Veen als vicevoorzitter van de rvc op zich.

"De recente ontwikkelingen rondom Frits laten ons niet onberoerd", zegt rvc-voorzitter Karel van Eerd in een verklaring. "Vanzelfsprekend krijgt hij alle steun en respect bij het moeilijke besluit zich tijdelijk terug te trekken uit de Jumbo-directie." Hij spreekt daarnaast zijn vertrouwen uit in Van Veen. "We hechten ook grote waarde aan de rol van Colette die de belangrijke schakel vormt tussen de organisatie, de rvc en onze familie."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!