Crisp moet alsnog ton aan pensioenfonds betalen

Crisp moet als online supermarkt verplicht deelnemen aan het pensioenfonds voor het levensmiddelenbedrijf. Daardoor moet de etailer ruim een ton aan nota’s met terugwerkende kracht aan dit pensioenfonds betalen, blijkt uit een deze week gepubliceerd rechtbankvonnis.

Crisp heeft in 2019 te horen gekregen dat het verplicht wordt aangesloten bij het bedrijfstakpensioenfonds (Bpf) voor het levensmiddelenbedrijf, en dat het zijn medewerkers moest aanmelden. Dat heeft de websuper echter niet gedaan om in 2021 te laten weten liever voor een eigen pensioenregeling te gaan. Het Bpf ging daarmee niet akkoord en stapte naar de rechter.

De rechter heeft nu geoordeeld dat Crisp inderdaad vanaf april 2018, de oprichting van het bedrijf, onder de werkingssfeer van het pensioenfonds valt. Gevolg is dat de voormalige RetailRookie nu 106.247 euro aan opgelegde premienota’s alsnog moet voldoen, plus rente.

Crisp vorderde op zijn beurt 35 duizend euro van het Bpf vanwege onrechtmatig handelen. De websuper had om een vrijstelling van deelname aan het pensioenfonds gevraagd en over dat verzoek was nog geen beslissing gevallen. De rechter noemt de werkwijze van Bpf om eerst een juridische procedure te starten ‘te verdedigen’ en wijst Crisps vordering af.


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!