JD.com ziet Nederlandse directeur vertrekken

JD.com ziet Nederlandse directeur vertrekken

Mark den Butter vertrekt na een jaar als coo bij JD.com in Nederland. Hij was verantwoordelijk voor de opstart van gemaksformule Ochama.

Den Butter begon in oktober vorig jaar bij JD.com om Ochama op poten te zetten. De gemakswinkelketen opende in november zijn eerste vestiging in Leiden. Later volgden Rotterdam, Diemen en Utrecht en kwamen er afhaalpunten bij Blokker. Ook heeft Ochama een Nederlandse webshop. 

Den Butter noemt het ‘een ontzettend gaaf avontuur’ om te hebben kunnen meebouwen aan een nieuw bedrijf. Hij is nog op zoek naar een volgende job. Voor zijn start bij Ochama werkte hij zes jaar als filiaalmanager bij Jumbo.

Ook cmo Kayee Tjahjadi-Lam, die net als Den Butter een jaar geleden begon, vertrekt. Zij werkte eerder bij onder meer OnePlus en Huawei.

 

Reacties 1


Henry Koster 14 nov, 03:59

Gedoemd te mislukken. Als klant van eerste uur na enkele maanden een enorme afkeer gekregen van Ochama. Lijkt wel regelrecht uit de koker van Xi’s communistisch partij te zijn gekomen. Compleet onder chinees bestuur dat zal vast de reden zijn van het vertrek van een degelijke hollandse manager. Dat onderhoud smoesje van diverse filialen is een klinkklare leugen. Gewoon een kosten kwestie. Een heel summier assortiment. Telkens opnieuw wijzigende spelregels voor klant

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!