Shopify onderneemt actie tegen malafide webshops

Shopify gaat webshops van zijn platform weren wanneer deze niet voldoen aan Europese consumentenregels. Nadat er veel klachten werden gemeld over aangesloten webwinkels, belooft het Canadese platform beterschap.

Europese consumentenautoriteiten, zoals de ACM, kregen veel klachten over webwinkels die waren ondergebracht bij het platform. Deze e-commercebedrijven waren bijvoorbeeld onduidelijk over retourneren, contactgegevens onbraken of er werd niet duidelijk vermeld dat het om dropshipping ging en dat consumenten met lange levertijden rekening moesten houden.

“Shopify liet de webwinkels vrij in wat er op de website stond. Ook in de standaardmodellen werd geen rekening gehouden met de voorwaarden waaraan webshops moeten voldoen, zoals het vermelden van contactgegevens van de webshop”, aldus Edwin van Houten, consumentendirecteur bij de ACM.

Shopify heeft toegezegd webshophouders te weren die niet voldoen aan de consumentenregels, zodra Europese consumentenautoriteiten hier melding van maken. Ook belooft het platform webwinkels voor te lichten over deze consumentenregels, en stelt Shopify het verplicht voor webshops om hun contactgegevens te vermelden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!