Dark kitchen-concept Casper opent eerste Nederlandse locaties

Dark kitchen-concept Casper opent eerste Nederlandse locaties

Casper, een Belgische keten van virtuele restaurants, heeft Nederlandse vestigingen in Rotterdam en Den Haag geopend. “Het is onze ambitie om in 2024 internationaal vijftig vestigingen te hebben”, aldus ceo Matthias Laga. 

In de dark kitchens van Casper worden maaltijden bereid die consumenten via bezorgplatforms kunnen bestellen. Het concept werkt in ons land samen met Thuisbezorgd.nl en UberEats. Na Den Haag en Rotterdam staan Eindhoven, Utrecht en Amsterdam op de planning. Ook staat uitbreiding naar Frankrijk (Lille) en Luxemburg op het programma. 

Naar eigen zeggen is Casper uniek door de zichtbaarheid op straat. het dark kitchen-concept heeft geen verduisterde ramen, maar bezorgt vanuit open locaties waar consumenten aan kiosken kunnen bestellen.

Vorig jaar behaalde Casper een omzetgroei van ruim tweehonderd procent.  Voor het openen van nieuwe vestigingen haalde het dark kitchen-concept eerder dit jaar ruim vijf miljoen euro op bij diverse investeerders. Het concept is inmiddels in acht plekken in België en Nederland live.

Reacties 2


D E 11 okt, 12:17

Gewoon een afhaaltent dus.


Leonard Van Liere 12 okt, 21:30

Klopt, vroeger noemde men dat een kiosk of winkel en -let op- heel bijzonder: het heeft geen verduisterde ramen. Heel bijzonder….

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!