'Witwasverdachte ondervraagd over sponsordeal Jumbo'

'Witwasverdachte ondervraagd over sponsordeal Jumbo'

Een verdachte in de witwaszaak waarin ook Jumbo-topman Frits van Eerd is aangehouden, is ondervraagd over een sponsorcontract tussen Jumbo en zijn autoracende zoon. Dat bevestigt de verdachte aan het FD.

Deze Rosmalense ondernemer zegt dat er met het sponsorcontract niks mis is. "Er is nooit iets contant betaald." Zijn zoon, die volgens het FD al veertien jaar door Jumbo wordt gesponsord, wil niets over de zaak kwijt.

De man is een van de negen verdachten in het onderzoek. Volgens het OM gebeurde het witwassen via onroerend goed, autohandel, onverklaarbare contante stortingen en sponsorcontracten in de motorsport. Ook is er een verdenking van btw-fraude in de autohandel.

Jumbo-topman Frits van Eerd zat dagenlang in de cel en wordt nog steeds als verdachte gezien. Hij is vanwege het onderzoek tijdelijk teruggetreden. Voormalig financieel topman Ton van Veen leidt als gedelegeerd commissaris voorlopig de directie van de supermarktketen.

Jumbo benadrukt tegenover het FD dat het bedrijf noch enige andere verbonden persoon verdachte is in de zaak. "Desondanks ligt het in de lijn der verwachting, gezien de verwevenheid tussen Frits en Jumbo, dat we een externe partij onderzoek zullen laten doen naar de naleving van de interne procedures en processen binnen Jumbo."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!