'Jumbo had al twijfels bij verdachte autohandelaar'

'Jumbo had al twijfels bij verdachte autohandelaar'

Al in 2014 weigerde supermarktketen Jumbo een factuur te betalen aan Theo E., de hoofdverdachte in een groot witwasonderzoek. Desondanks bleef topman Frits van Eerd daarna privé zaken doen met de autohandelaar. Dat meldt het FD.

De factuur van 60.500 euro had te maken met de sponsoring door Jumbo van het motorcrossteam van E. Omdat de man toen strafrechtelijk vervolgd werd voor witwassen en belastingfraude, wilde de supermarktketen die rekening volgens de krant niet betalen.

Later zou Jumbo dat alsnog hebben gedaan, omdat E. zijn verplichtingen uit het sponsorcontract had ingelost en er daarom geen juridische aanleiding was hem de betaling te ontzeggen. Niet lang daarna viel het doek voor het team en eindigde het sponsorcontract.

E. werd in september aangehouden als hoofdverdachte in een groot witwasonderzoek. Volgens het OM gebeurde het witwassen via onroerend goed, autohandel, onverklaarbare contante stortingen en sponsorcontracten in de motorsport. Ook is er een verdenking van btw-fraude in de autohandel.

Jumbo-topman Frits van Eerd werd ook aangehouden en zat dagenlang in de cel. Hij wordt nog steeds als verdachte gezien. Hij is vanwege het onderzoek tijdelijk teruggetreden. Voormalig financieel topman Ton van Veen leidt als gedelegeerd commissaris voorlopig de directie van de supermarktketen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!