Asos zoekt kapitaalinjectie van 400 miljoen

Asos voert gesprekken met kredietverstrekkers voor een injectie van 350 miljoen pond (402,5 miljoen euro). De Britse moderetailer heeft te kampen met tegenvallende verkopen. 

Asos zoekt volgens de Britse nieuwszender Sky News extra financiële ruimte om tekorten op te vullen. Het nieuws volgt kort op de winstwaarschuwing die de modewebshop vorige maand afgaf. Door kelderend consumentenvertrouwen kreeg Asos te maken met tegenvallende verkopen in de maand augustus, die de jaarresultaten flink drukken. Ook zou minstens één grote handelskredietverzekeraar zijn steun hebben verminderd aan de moderetailer.

"Dit weerspiegelt de impact van de toenemende inflatiedruk op consumenten en een trage start van de verkopen in het naderende modeseizoen", aldus Asos zelf. Toch is er volgens de Britse webshop geen reden voor paniek. "We behouden een sterke liquiditeitspositie en dit is een voorzichtige stap vooruit in het nieuwe modeklimaat." 

Begin vorig jaar was het beeld nog een stuk rooskleuriger, toen de Britse modewebshop de merken Topshop, Miss Selfridge, Topman en Hiit overnam voor ruim 330 miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!