Personeelstekort: winkel Rivièra Maison wekenlang dicht

Door personeelstekort is de winkel van Rivièra Maison in Arnhem nog wekenlang dicht. Dat bevestigt oprichter en ceo Henk Teunissen aan RetailTrends.

Volgens Teunissen zat er niets anders op dan de winkel tijdelijk te sluiten. “Op 30 september ontvingen we vier ontslagbrieven. Er bleven een stagiaire en een zaterdaghulp over.”

Omdat de winkel in Arnhem de enige in het oosten is, lukt het niet om medewerkers van andere vestigingen van Rivièra Maison bij te laten springen. Inmiddels is onder anderen een nieuwe storemanager aangenomen. “Half november gaan we weer open.”

De winkel in Arnhem, in de voormalige bibliotheek in de Koningstraat, werd in oktober 2016 geopend.

Zie ook: Dit doen retailers tegen het personeelstekort

Reacties 9


John Dutilh 25 okt, 11:16

Tja, het UWV geeft iedereen die maar een beetje een zielig verhaal ophangt een uitkering. Er wordt HELEMAAL niet gecontroleerd of iemand ook maar enige moeite doet om weer een baan te vinden (dit verklaart dan ook de tegenstrijdige verhoudingen tussen werklozen en openstaande vacatures). Daarnaast is er een hele horde die liever via vage webshops, Facebook en Instagram shopping etc. bijverdiend (naast de uitkering natuurlijk) in plaats van serieus op zoek te gaan naar een baan.


A van Kampen 25 okt, 11:31

Volkomen terecht dat medewerkers het hazenpad kiezen.
Als een uitkering per saldo meer overhouden betekent dan het schamele salaris wat menig retailer wenst te betalen dan laat de uitkomst zich raden. Ga nu eindelijk eens personeel fatsoenlijk betalen dan komen jullie eindelijk eens af van dat veel-voor-weing-loon imago. En kap nou eens met die Markt-conform mantra!!


Jan Duifhuizen 25 okt, 12:06

De oplossing is om de werkgevers lasten op arbeid te verlagen zodat de werknemers meer netto overhouden.
Zeker op extra uren draaien moet extra beloond worden ipv extra belast.


Leonard Van Liere 25 okt, 19:34

Waarom gedacht dat iedereen in een uitkering vlucht? Wanneer er volop keuze is in banen met a.een beter salaris. b. veel betere uren. c.veel meer groeikansen d. veel beter image e. volwassener collega’s dan is het toch niet vreemd dat velen het schip verlaten?


Marcel Schwegler 25 okt, 21:22

Waarom op 1 dag 4 ontslagbrieven?


Leonard Van Liere 25 okt, 21:47

dan weet je het al, bepaald geen pluim voor de ondernemers


Frits Vries 26 okt, 00:58

Enigste in oosten?
Nijmegen brug te ver?


Henrico Pit 26 okt, 08:00

@Frits Vries
Dat is een zogeheten premium dealer, geen winkel van Rivièra Maison.

Henrico Pit
redacteur RetailTrends


Hugo Vis 27 okt, 11:14

@van Kampen, waar haalt u de informatie vandaan dat deze werknemers niet goed betaald zouden worden? Er is een hele degelijke CAO van InRetail waar alle leden zich keurig aan houden. @Schwegler, dit zijn natuurlijk 4 ontslagbrieven van de 4 werknemers die zich dan waarschijnlijk wel aan de maand opzegtermijn houden maar de brief op het laatst mogelijke moment hebben ingediend. Dit mag natuurlijk maar de ondernemer staat wel voor het voldongen feit dat hij in 1 maand 4 nieuwe werknemers moet zoeken.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!