Brabantse bakkerijketen failliet door hoge energieprijzen

Brabantse bakkerijketen failliet door hoge energieprijzen

De Brabantse bakkerijketen d'n Bekker is failliet verklaard. De zes winkels zijn dicht, 48 medewerkers verliezen hun baan.

"Met deze energieprijzen is het geen haalbare kaart meer", zegt bakker Hans van Duijvenvoorde tegen Omroep Brabant. D'n Bekker is een van de eerste grote bakkerijen die omvallen. Het bedrijf heeft winkels in Haps, Boxmeer, Grave, Cuijk, Mill en het Limburgse Gennep.

Alleen al voor de winkel in Haps is de energieprijs van 2000 euro per maand naar 12.000 euro gegaan, vertelt Van Duijvenvoorde. Dat is de winkel waar het meeste wordt gebakken. "En je kan die prijzen niet allemaal in het brood doorberekenen. Je zit al aan het maximale wat je kan vragen voor een brood."

Het aangekondigde steunpakket voor het mkb komt voor d'n Bakker te laat. Het bedrijf zegt dat het daar toch niet voor in aanmerking kwam, omdat de energiekosten nog geen 12,5 procent van de omzet bedragen.

Vorige week sloot ook al bakkerij Aelbers met vier vestigingen in Vianen, Montfoort en IJsselstein de deuren vanwege de hoge energiekosten. Ook dat bedrijf zou naar eigen zeggen geen steun krijgen.

Foto: Google StreetView

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!