Galeria Karstadt Kaufhof wil ruim 40 winkels sluiten

Galeria Karstadt Kaufhof wil ruim 40 van de 131 winkels sluiten. Alleen zo denkt de Duitse warenhuisketen het hoofd boven water te kunnen houden.

De keten verkeert al lange tijd in financiële problemen. Zo kreeg Galeria tijdens de coronacrisis al een lening van in totaal 680 miljoen euro van de Duitse overheid. Vanwege de hoge inflatie en de gestegen energiekosten wilde het opnieuw hulp van de overheid, maar Galeria kiest toch een andere route.

Extra rentedragende leningen zouden een te grote financiële last voor Galeria vormen, zegt topman ceo Miguel Müllenbach tegen de Frankfurter Allgemeine. Bovendien zou het concern dan weinig ruimte overhouden om door te gaan met de vernieuwing van winkels.

Volgens Müllenbach zit er niets anders op dan minimaal een derde van de winkels te sluiten. Ook in 2020 sloot Galeria al zo'n veertig winkels, waarbij ongeveer 4000 banen werden geschrapt. De Duitse retaildeskundige Gerrit Heinemann zei onlangs tegen RetailTrends dat Galeria ook met 80 of 50 winkels geen toekomst heeft. "Het maakt niet uit met hoeveel warenhuizen. Het kan gewoon niet uit."

Reacties 1


Rudy Bos 2 nov, 07:24

Gisteren werd via diverse Duitse media bekendgemaakt dat Galeria voor de twee de keer binnen twee jaar Insolvenz in Eigenverwaltung (vergelijkbaar met surseance van betaling) heeft aangevraagd…

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!