'Grote onvrede onder Etos-medewerkers'

'Grote onvrede onder Etos-medewerkers'

Onder medewerkers van drogisterijketen Etos heerst grote onvrede. Ze klagen over een groot verloop onder het personeel, oplopende werkdruk en lage lonen, meldt het AD.

Bij Etos staat het huidige model met onder anderen een winkelmanager, verkoopcoördinator en verkoper ter discussie. Er zijn de afgelopen jaren pilots geweest met een nieuwe manier van aansturen, maar de uitkomsten daarvan zijn niet bekend. Daardoor zou er veel onrust zijn en ervaren medewerkers zouden daarom zijn vertrokken. Etos zou nu veel moeite hebben om de roosters rond te krijgen.

Ook is er onvrede over lage lonen. Etos zit momenteel zonder cao. Een petitie van de FNV voor een nieuwe cao was volgens het AD binnen 24 uur door de helft van de 2700 medewerkers ondertekend. 

"Onze collega's zijn betrokken en willen duidelijkheid. Dat begrijpen we goed', zegt de directie van Etos in een reactie aan de krant. "Sinds enige tijd zijn we bezig met een andere vormgeving van onze winkelorganisatie met meer doorgroei- en loopbaanmogelijkheden en helderheid over functies en verantwoordelijkheden die daarbij horen. Hiermee lossen we de huidige onduidelijkheden op." De directie zegt het belangrijk te vinden dat er een nieuwe cao komt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!