Ultieme reddingspoging door oprichter Made.com mislukt

Ultieme reddingspoging door oprichter Made.com mislukt

Oprichter Ning Li heeft afgelopen vrijdag een ultieme poging gedaan om Made.com met zijn eigen geld terug te kopen. De raad van bestuur en de bewindvoerders gingen niet met zijn voorstel akkoord: er wordt nog geprobeerd om het bedrijf in delen te verkopen.  

Made.com verkeert al een tijdje in financiële problemen. Na een mislukte verkooppoging werd vorige week besloten om bewindvoerders aan te stellen, in de hoop alsnog tot een verkoop te komen. Voormalig ceo Ning Li meldt nu via LinkedIn aan zijn medewerkers er alles aan te hebben gedaan om het bedrijf te redden. “Ik ging all-in met mijn eigen geld.” 

“Mijn plan zou zijn om ons productaanbod te vereenvoudigen, de activiteiten te stroomlijnen en een kleinere, maar winstgevende onderneming te runnen.” Hij wilde honderd banen behouden, de kantoren openhouden en de openstaande bestellingen van klanten afhandelen.

Dat mocht niet baten. “Blijkbaar is het beter om het bedrijf op te splitsen en het in stukken te verkopen om wat meer geld te genereren. Het heeft geen zin meer voor mij. Maar ik wilde dat je weet dat ik het echt geprobeerd heb.”

Als het niet lukt om Made.com in delen te verkopen, staan vijfhonderd banen op het spel. De webwinkel is sinds twee weken uit de lucht.

Reacties 1


Leonard Van Liere 8 nov, 19:06

Zo’n spijtbetuiging klinkt sympathiek maar door snel en juist in te grijpen was dit alles misschien met minder brokken gered geweest

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!