Meer kleinere retailers in aanmerking voor energiesteun

Meer kleinere retailers in aanmerking voor energiesteun

Kleinere retailers die veel energie verbruiken, worden eerder gecompenseerd. De drempel om in aanmerking te komen voor energiesteun, is verlaagd: nu moeten de energiekosten minstens 7 procent van de totale omzet bedragen.

De compensatie is bedoeld voor kleinere retailers die maximaal 250 medewerkers in dienst hebben. Eerder moesten de energiekosten minstens 12,5 procent van de omzet bedragen, meldde het kabinet.

Daarnaast moet het jaarlijkse verbruik hoger zijn dan vijfduizend kuub gas, of vijftigduizend kilowattuur elektriciteit. Als gas duurder wordt dan 1,19 per kuub of elektriciteit duurder wordt dan 0,35 per kilowattuur, dan betaalt de overheid de helft van de kostenstijging. De maximumvergoeding is 160 duizend euro. Het kabinet verwacht dat enkele tienduizenden mkb-bedrijven van de regeling gebruik kunnen maken.

Het kan tot het tweede kwartaal duren totdat de tegemoetkoming beschikbaar is voor de kleinere retailers. Wel werkt de regeling met terugwerkende kracht: retailers worden gecompenseerd voor de periode van november 2022 tot december 2023. Ook wordt opnieuw benadrukt dat de belastingdienst soepeler omgaat met verzoeken voor uitstel van betaling. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!