Galeria: in januari duidelijkheid over toekomst

De noodlijdende warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof kan nog niet zeggen welke vestigingen worden gesloten. Waarschijnlijk komt er in januari duidelijkheid.

Dat zegt herstructeringsexpert Arndt Geiwitz, die het management ondersteunt. In een persverklaring wordt gesproken van een 'aanzienlijke vermindering' van het aantal winkels. Ceo Miguel Müllenbach zei eerder dat ruim 40 van de 131 winkels de deuren moeten sluiten om te kunnen overleven.

De keten verkeert al lange tijd in financiële problemen. Zo kreeg Galeria tijdens de coronacrisis al een lening van in totaal 680 miljoen euro van de Duitse overheid. Vanwege de hoge inflatie en de gestegen energiekosten wilde het opnieuw hulp van de overheid, maar Galeria koos toch een andere route. Extra rentedragende leningen zouden een te grote financiële last vormen en er zou dan te weinig ruimte overblijven om door te gaan met de vernieuwing van winkels.

Dat laatste is belangrijk voor de toekomst van Galeria, benadrukt Geiwitz. Hij zegt dat de Oostenrijkse eigenaar René Benko heeft toegezegd 'zeer hoge investeringen' te doen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!