Primark start Britse click & collect-proef

Primark start Britse click & collect-proef

Primark is van start gegaan met een click & collect-pilot in het Verenigd Koninkrijk. De livegang verliep niet vlekkeloos: op de eerste dag crashte de website al. 

De fastfashionreus meldde in juni al dat de proef er dit jaar aankwam; onbekend was nog wanneer. Maandag is die functionaliteit, waarin alleen het assortiment van kinderkleding is meegenomen, live gegaan.

Op de eerste dag van de livegang, crashte de website van Primark. Na zo’n vier uur was het probleem verholpen, en konden klanten er volgens de BBC weer kleding bestellen. 

In de pilot kunnen klanten kinderkleding online bestellen en ophalen in één van de 25 deelnemende winkels. Later zal er een groter assortiment online worden aangeboden; tot twee keer de volumes die nu in kleinere winkels hangen. 

Eerder al vertelde Primark aan RetailTrends ervoor te hebben gekozen om de functie rustig uit te rollen: een beperkte hoeveelheid winkels en maar één kledingcategorie. Eerst wil de fashionretailer de beoordelingen van klanten peilen en de effecten monitoren. “We moeten dit testen voordat we besluiten over hoe we click & collect gaan uitrollen naar andere landen, waaronder Nederland.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!