Carrefour komt met nieuwe winkelformule

Carrefour komt begin 2023 met een nieuwe winkelformule in Frankrijk. Met Potager City wil de supermarktketen zich onderscheiden door vooral versproducten aan te bieden vanuit korte ketens.

Potager City opent in eerste instantie vestigingen op drie locaties in Parijs. In de versspeciaalzaak hanteert Carrefour volgens vakblad LSA prijzen die vergelijkbaar zijn met prijzen in de supermarkt. Op het gebied van versproducten ziet de supermarktketen nog veel onbenutte kansen: naar eigen zeggen halen Carrefour-winkels in stadscentra 42 procent van de omzet uit verse producten. In de korteketenwinkels van Potager City zullen vanaf 2023 ook andere producten te vinden zijn, zoals zelfbedieningsproducten en wijn. 

Ook in België zet de supermarktketen in op vers. Deze week werd er een nieuwe Carrefour Market geopend in de plaats Oostrozebeke, waar meer ruimte is gereserveerd voor verse, lokale boodschappen. Het is nog niet bekend of de nieuwe formule ook wordt geïntegreerd in andere Carrefour-winkels. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!