'Zaterdag vóór Sinterklaas onverminderd populaire winkeldag'

'Zaterdag vóór Sinterklaas onverminderd populaire winkeldag'

Procentueel gezien was de donderdag vóór Sinterklaas het drukst in de winkelstraat. Toch blijft de zaterdag voor de feestdag onverminderd populair, meldt Betaalvereniging Nederland. 

Voor corona was de zaterdag voor Sinterklaasdag doorgaans de drukste dag in de winkelstraat. Dit jaar lag het zwaartepunt procentueel gezien op donderdag. Op deze dag werd er in fysieke winkels twintig procent vaker afgerekend dan op dezelfde donderdag in 2021. Online werd ongeveer tien procent meer besteld.  

Hoewel de donderdag procentueel het drukst was in de winkels, bleef het aantal betalingen in absolute zin het hoogst op zaterdag. Betaalvereniging Nederland schat dit aantal op zo’n twintig miljoen kaartbetalingen, wat vijf procent hoger is dan op een normale zaterdag. In totaal werd er ongeveer 577 miljoen euro uitgegeven. Op vrijdag werden de meeste bestellingen geplaatst bij webwinkels, voor ruim 380 miljoen euro. 

Aangezien Sinterklaasdag zelf dit jaar op een werkdag valt, zet Betaalvereniging Nederland de kanttekening dat het ook op maandag nog druk kan worden in de winkels. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!