'Supermarkten moeten stoppen met stuntaanbiedingen vers voedsel'

Supermarkten moeten stoppen met het stunten met prijzen van fruit, groente, zuivel en vlees. Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer wil dat het kabinet hiervoor gaat zorgen.

Volgens de Kamer krijgen boeren door het gestunt te weinig geld voor hun producten. Ook leidt het tot extra voedselverspilling. Levensmiddelen mogen van de Kamer wel worden afgeprijsd als ze tegen de houdbaarheidsdatum aanlopen, zodat voedselverspilling juist wordt voorkomen.

De ChristenUnie, GroenLinks, BBB, CDA, PvdA en Volt wijzen er in hun motie op dat in België, Frankrijk en Zwitserland stuntaanbiedingen al bij wet zijn verboden. Bovendien mag er in Nederland sinds de zomer van vorig jaar al niet meer dan 25 procent korting worden gegeven op alcohol.

De SP, PVV, FVD en Groep Van Haga stemden tegen. Zo wil SP-Kamerlid Sandra Beckermann geen hogere prijzen, nu steeds meer mensen aankloppen bij de voedselbank. "Wij zeggen: verlaag nu eerst de btw op groente en fruit. Maar ja, dat lukt het kabinet maar niet", citeert De Telegraaf.

Reacties 1


Henk Bakker 10 dec, 17:50

Als je weet dat sommige mensen geen geld hebben voor maandverband en tampons hoe kun je dan deze wet aannemen die het dagelijks voedsel nog duurder maakt? Moeten nog meer mensen naar de voedselbank? Dat moet je niet willen!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!