Jan Linders wordt franchiseondernemer van Albert Heijn

Supermarktketen Jan Linders gaat verder als franchiseondernemer van Albert Heijn. De meeste winkels worden omgebouwd en ook het dc van de zuidelijke winkelketen wordt overgenomen.

Het grootste deel van de huidige 63 winkels van Jan Linders valt onder de overname en wordt franchisewinkel van Albert Heijn. Personeel van deze supermarkten blijft werkzaam in dezelfde winkel. Daarnaast neemt Jan Linders als franchiseonderneming tien eigen filialen van Albert Heijn over in het zuiden van Nederland. Medewerkers van deze supermarkten blijven ook werkzaam in hun winkel, met Jan Linders als werkgever. Elf winkels van Jan Linders worden geen onderdeel van de nieuwe franchiseonderneming. Daarvoor wordt 'een toekomstvaste nieuwe eigenaar' gezocht.

Het distributiecentrum van Jan Linders in Nieuw Bergen wordt overgenomen door Albert Heijn. Alle medewerkers hier behouden hun baan. Op het servicekantoor van Jan Linders gaat een onbekend aantal banen verloren. 

Door de deal komt na zestig jaar een einde aan Jan Linders als zelfstandige supermarktformule. Volgens ceo Ferry Moolenschot kwam een duurzaam gezonde bedrijfsvoering voor Jan Linders op termijn onder druk te staan. Deze samenwerking zou daar een oplossing voor zijn. Jan Linders heeft 63 winkels in het zuiden van Nederland. De supermarktketen was in 2021 goed voor een consumentenomzet van 512 miljoen euro. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!