Samsung naar de rechter voor miljoenenboete

Samsung naar de rechter voor miljoenenboete

Samsung stapt naar de rechter vanwege de boete van bijna 40 miljoen euro die door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) is opgelegd. De toezichthouder had een bezwaar van het Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf afgewezen.

De ACM kwam in september vorig jaar met de boete omdat Samsung online de prijzen van televisies zou hebben opgedreven. Via zogenoemde webcrawlers zou Samsung het internet hebben afgestruind. Als het bedrijf op Samsung-tv's stuitte waarvan de verkoopprijzen lager lagen dan het merk wilde, werd winkeliers gevraagd de prijzen te verhogen. 

Volgens de ACM deed Samsung het voorkomen alsof het om een advies ging, maar in werkelijkheid waren de berichten niet vrijblijvend. De toezichthouder zegt dat vanaf januari 2013 tot en met december 2018 zeven winkeliers onder druk zijn gezet.

Samsung stelde in zijn bezwaarschrift onder meer dat het onjuist is dat het de verkoopprijzen continu in de gaten heeft gehouden. De ACM zegt daar wel voldoende bewijs voor te hebben. Samsung vecht de boete nu aan bij de rechter in Rotterdam.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!