Binnenkijken in bijzondere Amac-winkel in Breda

Binnenkijken in bijzondere Amac-winkel in Breda

De nieuwe Amac-winkel in Breda die 17 december zijn deuren opende, is goed voor een primeur. Het is de eerste ‘Premium Partner’ van Apple in Nederland en de vierde in Europa met deze status. Wereldwijd zijn er vijf. 

Een impressie (de tekst loopt door onder de video):

Interieur

De winkel heeft een oppervlakte van bijna 200 vierkante meter. "Het is drie keer zo groot als het oude pand van Amac aan de Eindstraat", zegt Amac-oprichter en directeur Ed Bindels in gesprek met RetailTrends. In het nieuwe ontwerp is er geen toonbank met kassa meer, waardoor er meer ruimte komt voor de Apple-producten en bijbehorende accessoires. Ook de tafels en...

De nieuwe Amac-winkel in Breda die 17 december zijn deuren opende, is goed voor een primeur. Het is de eerste ‘Premium Partner’ van Apple in Nederland en de vierde in Europa met deze status. Wereldwijd zijn er vijf. 

Een impressie (de tekst loopt door onder de video):

Interieur

De winkel heeft een oppervlakte van bijna 200 vierkante meter. "Het is drie keer zo groot als het oude pand van Amac aan de Eindstraat", zegt Amac-oprichter en directeur Ed Bindels in gesprek met RetailTrends. In het nieuwe ontwerp is er geen toonbank met kassa meer, waardoor er meer ruimte komt voor de Apple-producten en bijbehorende accessoires. Ook de tafels en kasten zijn nieuw. Alles is ontworpen met afgeronde hoeken in dezelfde graden als die van de Apple-producten zelf.

"Door de minimalistische ontwerpen en het grotere oppervlak kunnen we nu alle accessoires ophangen bij de bijbehorende demo-producten", aldus Bindels. Dat was voorheen niet het geval en maakte de bijverkoop minder makkelijk. 

Exterieur

Het filiaal bevindt zich aan de Ginnekenstraat 46 in Breda.

De opening

Zaterdag, de dag van de opening, kwamen er al honderden mensen naar de winkel. "We hebben een goede eerste omzet gedraaid", zegt Bindels. Apple Premium Partner is een nieuw winkelconcept voor winkels die uitsluitend Apple-producten en accessoires verkopen. Eerder openden in Zürich, Praag, Kuala Lumpur en Granada winkels met dit label. Nu dus ook in Breda. Het is een vervolg op het Apple Premium Reseller-concept dat in 2009 bij Amac in Eindhoven de wereldprimeur had. 

De oude Amac

Dit is hoe de oude Amac aan de Eindstraat eruitzag. Dit filiaal 'was er het meest aan toe', zegt Bindels. De nieuwe winkel is dus uit praktische overwegingen de eerste Apple Premium Partner van Nederland geworden: "We wilden vijf jaar geleden al uit dat pand".

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!