Galeria sluit mogelijk 90 van de 131 winkels

Mogelijk verdwijnen 90 van de 131 winkels van de noodlijdende Duitse warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof. Ceo Miguel Müllenbach zei eerder dat ruim 40 vestigingen de deuren zouden moeten sluiten om te kunnen overleven.

Het nieuwe aantal wordt genoemd in een intern document van de ondernemingsraad, dat in handen is van Lebensmittelzeitung. Verder zou worden overwogen om in de resterende winkels het personeelsbestand met 30 procent terug te brengen.

De keten verkeert al lange tijd in financiële problemen. Zo kreeg Galeria tijdens de coronacrisis al een lening van in totaal 680 miljoen euro van de Duitse overheid. Vanwege de hoge inflatie en de gestegen energiekosten wilde het opnieuw hulp van de overheid, maar Galeria koos toch een andere route. Extra rentedragende leningen zouden een te grote financiële last vormen en er zou dan te weinig ruimte overblijven om door te gaan met de vernieuwing van winkels.

Galeria kromp vorige week al het managementteam in. Het bedrijf nam afscheid van het hoofd inkoop en het hoofd human resources en operations. Ceo Müllenbach en financieel topman Guido Mager krijgen die taken erbij.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!