Eigenaar Bakker Bart neemt Bagels & Beans over

Bagels & Beans komt in andere handen. De franchiseformule wordt overgenomen door Vital Food Group, de moederorganisatie van Bakker Bart en Bakerstreet.

Vital Food Group nam het initiatief voor de aankoop. Algemeen directeur Siad Awwad: "De Vital Food Group wil haar nummer 1-positie in Nederland op het gebied van ontbijt, lunch, koffie en tussendoor nog sterker neerzetten. Bagels & Beans past hier uitstekend bij. De toevoeging van Bagels & Beans geeft ook enorme kansen en deze stap zal ongetwijfeld bijdragen aan de groeikracht en de vitale toekomst van onze organisatie."

Bagels & Beans is in 1996 opgericht door Ronald Bakker en Ninande Thio, en heeft inmiddels ruim tachtig winkels en een groothandel. Het hoofdkantoor is in Utrecht. Sinds januari vorig jaar is Lizan van der Pol ook mede-eigenaar.

Bakker en Thio blijven betrokken als adviseurs. Van der Pol zal haar werkzaamheden als verantwoordelijke voor Bagels & Beans voortzetten. De drie worden ook medeaandeelhouder van Vital Food Group. Voor de franchisenemers verandert er volgens een woordvoerder niets en de strategie blijft ongewijzigd.

Reacties 1


Frank Z. 19 jan, 13:23

Zouden de bagels & Beans franchise nemers hier blij van worden?
De Bakker Bart franchise nemers zijn langdurig en stelselmatig gedupeerd, doordat de franchise gever producten goedkoper verkocht aan de concurrenten van hun eigen franchise nemers nota bene *).
Dit is en bedrijfscultuur die je naar mijn idee niet zomaar veranderd
Ik wens de franchise nemers van Bagels en Beans veel sterkte.
*) zie bijvoorbeeld https://www.bnnvara.nl/zembla/artikelen/conflicten-bakker-bart-houden-aan

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!