Omzet Jumbo in 'bewogen jaar' boven de 10 miljard

Omzet Jumbo in 'bewogen jaar' boven de 10 miljard

Supermarktketen Jumbo heeft vorig jaar voor het eerst meer dan 10 miljard euro omzet geboekt. De omzet van La Place is bijna terug op het niveau van voor de coronacrisis.

De consumentenomzet van de Jumbo-formule kwam op 10,2 miljard uit, 3,2 procent meer dan een jaar eerder. Daarmee was de groei licht hoger dan de totale markt. Het marktaandeel bleef met 22 procent nagenoeg gelijk. 

Ton van Veen, die als gedelegeerd commissaris tijdelijk Jumbo leidt, noemt het 'bijzonder' dat de grens van 10 miljard is doorbroken. "Tegelijkertijd zien we ook dat steeds meer mensen door de fors gestegen prijzen van energie en levensmiddelen moeite hebben om rond te komen." Hij zegt dat Jumbo er alles aan doet om boodschappen voor iedereen toegankelijk te houden.

De totale omzet van de Jumbo Groep, inclusief La Place, bedroeg 10,3 miljard. De foodformule droeg er 107 miljoen aan bij, een verdubbeling ten opzichte van 2021. "Sinds het wegvallen van de coronamaatregelen begin maart vorig jaar, hebben gasten weer als vanouds hun weg weten te vinden naar La Place."  

Een bewogen jaar
Ton van Veen vervangt tijdelijk topman Frits van Eerd, die verdachte is in een groot witwasonderzoek. Samen met het overlijden van oprichter Karel van Eerd zorgde dat volgens Jumbo voor een 'uitzonderlijk en bewogen jaar'.

Jumbo meldt dat de gebeurtenissen rond Frits van Eerd 'veel impact' hadden op de organisatie. Hoewel het onderzoek van het OM zich volgens Jumbo niet op de supermarktketen richt, liet het wel een onderzoek instellen naar de sponsoractiviteiten van het bedrijf in de motor- en autosport. "Hieruit zijn binnen Jumbo geen strafbare feiten of onregelmatigheden naar voren gekomen."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!