Oprichters Specsavers zien niets in private equity

Oprichters Specsavers zien niets in private equity

Dame Mary en Doug Perkins, de oprichters van brillenketen Specsavers, hebben het bedrijf in een trust geplaatst. Dat zeggen ze tegen de Britse krant The Times. Het koppel wil voorkomen dat kun kinderen het bedrijf aan private equity verkopen. 

"We naderen onze 80e verjaardag, dus we moeten verstandig zijn en nadenken over hoe we willen dat het vordert nadat wij er niet meer zijn," zei Dame Mary Perkins in het interview. "Het zal niet worden verkocht aan een of andere private equity-firma als we komen te overlijden, wat ik voorlopig trouwens niet van plan ben."

Gezien de leeftijd van het koppel (78 en 79 jaar) is het een voorzorgsmaatregel. John Perkins, de zoon van het paar, is ceo. Dochters Julie en Cathryn hebben senior functies bekleed, terwijl twee van haar zeven kleinkinderen ook voor het bedrijf werken.

Mary en Doug Perkins richtten halverwege de jaren tachtig de keten op. Sindsdien is het uitgegroeid tot een groot internationaal bedrijf. Specsavers heeft wereldwijd 42.000 mensen in dienst. In Nederland, waar Specsavers zo'n 25 jaar geleden begon, heeft de keten zo'n 140 winkels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!