Vomar: voor zesde jaar op rij snelstgroeiende supermarkt

Vomar zag de omzet vorig jaar met maar liefst 30 procent stijgen. Daarmee is het naar eigen zeggen voor het zesde jaar op rij de snelstgroeiende supermarktketen van het land. De totale markt groeide volgens NielsenIQ met 3 procent.

Hoeveel de omzet bedroeg, maakte Vomar niet bekend. De forse groei is vooral te danken aan de overname van 23 Deen-winkels. De winkels werden tussen september en december 2021 omgebouwd. Maar ook de autonome groei was beduidend hoger dan de markt, zegt algemeen directeur Aart van Haren. "Onze omzetgroei is voor een aanzienlijk deel door afzettoename gerealiseerd, terwijl de totale marktgroei vooral uit prijsstijgingen bestaat."

Vomar verlaagde eind augustus de prijzen van 300 basisboodschappen, zoals bananen, koffie, melk en vlees. Eerder beloofde het de klanten al dat de prijzen van het brood het hele jaar gelijkbleven, ondanks de alsmaar stijgende grondstofprijzen.

Vomar opende vorig jaar één nieuwe winkel, in Heerhugowaard. Daarmee kwam het aantal vestigingen op 95. Komende zomer volgen in elk geval twee nieuwe winkels in Nieuwe Niedorp en Bunschoten-Spakenburg. Vomar heeft zo'n 10.000 medewerkers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!