Raven Hengelsport op rand van faillissement

Na bijna vijftig jaar is het einde nabij voor Raven Hengelsport. Het bedrijf heeft uitstel van betaling gekregen; meestal de voorbode van een faillissement.

De winkels in Almelo, Lelystad, Steenwijk en Rijen zijn dicht. Ook de webshop is gesloten. In een verklaring op de website meldt Raven dat het dit besluit 'met veel verdriet' heeft moeten nemen. 

Bewindvoerder Jan Davids zegt tegen De Stentor dat hij in gesprek is met partijen die Raven willen overnemen. "Maar zij lijken te wachten op het faillissement. Dan is er meer duidelijkheid." De forse kosten van het containervervoer vanuit Azië zijn volgens de bewindvoerder een belangrijke oorzaak van de financiële problemen.

Het verhaal van Raven begon in 1974, toen Sjoerd Raven vanuit zijn garage in Dronten een dierenwinkel startte. Het bedrijf groeide naar eigen zeggen uit tot de 'grootste hengelsportwinkel van de Benelux en misschien wel Europa'. De webshop heeft een assortiment van ruim 20.000 producten. Raven heeft zo'n vijftig medewerkers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!