HEMA wint opnieuw van voormalig obligatiehouder

HEMA wint opnieuw van voormalig obligatiehouder

Een schuldeiser van HEMA heeft een rechtszaak tegen de winkelketen over de herstructurering in 2020 verloren. De voormalig obligatiehouder Alco Pieren en zijn investeringsmaatschappij Hof Capital verloren daarbij 1,7 miljoen euro.

HEMA kwam in 2020 onder toenmalig eigenaar Marcel Boekhoorn in zwaar weer en besloot daarom in samensprak met zijn schuldeisers tot een herstructurering. Een groep schuldeisers kreeg HEMA in handen en verkocht de keten later door aan de familie Van Eerd en investeerder Parcom. Bezitters van achtergestelde obligaties, onder wie Pieren, raakten hun inleg hierdoor kwijt. Volgens Pieren heeft HEMA in dit proces onrechtmatig gehandeld en was er voldoende geld om aan de betalingsverplichtingen te voldoen.

De rechter gaat hier niet in mee. Hij oordeelt dat de schuldsanering noodzakelijk was om HEMA voor faillissement te behoeden. Ook zegt de rechter dat de obligatiehouder wist dat hij met een achtergestelde lening, in ruil voor een hogere rente, minder inspraak had.
 

Reacties 1


Robbert Heijm 11 jan, 19:13

Je maakt je natuurlijk niet populair bij investeerders. Dat dit bewuste bedrag er niet was s lijkt me klinkklare larie mgoed de rechter zal t wel aan iemand gevraagd hebben,die 'expert is Of expat..1,7 miljoen ? Toename vd schuld van Ahold per week mgoed, Hema is dus een heel klein bedrijfje. Kennelijk, whatever..

Jumbo is dus eigenaar.


Hopen, dat niemand van diens vestigingen investeerders te vriend moet houden. Eerste brochures supermarkten features wereldaanbiedingen zoals een bloemkool 169 en het weurd inslaan is opeens erg tof.
Komt me voor dat de helpdesk de macht heeft gekregen en iedereen die iets van imago of marketing weet al lang weg is. Colruyt heeft ook veel verliezen, alleen dat is n Belg.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!