Tijdelijke Aldi in Nieuwegein mag openblijven

Tijdelijke Aldi in Nieuwegein mag openblijven

De tijdelijke Aldi-supermarkt in de wijk Blokhoeve in Nieuwegein mag dankzij een schikking openblijven. De gemeente en Aldi moeten gezamenlijk 500.000 euro betalen aan supermarkten die bezwaar maakten tegen het filiaal. 

De gemeente Nieuwegein en Aldi sloten in juni vorig jaar een huurovereenkomst die eindigt als Aldi naar een nieuwe, permanente locatie verhuist óf uiterlijk op 1 september 2027. Op 14 december opende de supermarkt. 

Een aantal supermarkten maakte bezwaar: de gemeente Nieuwegein zou Aldi hebben voorgetrokken en had niet zomaar een overeenkomst mogen sluiten met Aldi, zonder andere supermarkten daarbij te betrekken. Daarom oordeelde een rechter een dag na de opening van de tijdelijke Aldi dat de gemeente Nieuwegein per direct een einde moest maken aan de gesloten huurovereenkomst. Een dwangsom van dagelijks 2500 euro hing de gemeente boven het hoofd, en dus werd Aldi gesommeerd te vertrekken uit het tijdelijke pand. De discounter vertikte dat, en dus sleepte de gemeente de supermarktketen voor de rechter en eiste ook een dwangsom.

Met het schikkingsbedrag van in totaal 500.000 euro moet er nu een einde komen aan de supermarktoorlog, besluit de voorzitter van het gerechtshof woensdag in Arnhem. De overeenkomst is officieel als de afspraken worden goedgekeurd door het college van B en W volgende week. 

Reacties 3


Leonard Van Liere 10 feb, 22:59

Dat is het probleem bij vele (alle) gemeenten. Ze moeten dealen met projectontwikkelaars, met planbureaus, groot ondernemers maar zijn daar helemaal niet voor opgeleid. Meestal goedwillende bestuurders zonder enige kennis van zaken. Prutsers en ijdeltuiterij


Machiel R. 10 feb, 14:35

@Marianne: je hebt geen ongelijk maar sotender aan dit verhaal is een gemeente die onbekwaam gehandeld heeft. En die kosten worden nu door de burgers van Nieuwegein betaald. Toont maar weer eens aan dat er nog veel professionaliteit ontbreekt in de ambtenarij.


Marianne Bakker 10 feb, 10:04

De boodschappen zijn al duur genoeg en AH maakt al zo veel winst dat ze het geld niet nodig hebben. Denk toch eens aan de consument, die moet uiteindelijk de boete betalen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!